YOOloginOnline

Tenim 9 visitants en línia
Informació de la sortida
Circular Pic Negre d'Urgell - Monturull
Massís: Pirineu oriental: Perafita, Puigpedrós
Itinerari creat per xaviseu el 20/12/2008 - Sortida creada per xaviseu el 20/03/2011
Índex: Informació bàsica Punts d'interès Informació de la sortida
-> Imatges i vídeos
Comentaris
[ Tornar a pàgina principal de l'itinerari ]
Informació bàsica de l'itinerari
  Els Casalins - Bescaran
  De la Seu d'Urgell agafem la N-260 direcció a Puigcerda, passat el cruze d'Alàs agafem el que puja a esquerra cap a Bescaràn, pasem el poble i agafem pista sense asfaltar que s'adreça cap a la Rabassa fins on trobem la neu.
  1550 m. 2761 m.
  Circuit Sud-oest
  F: Fàcil, pendent suau. Sense dificultat.
  S3: Pendents moderats de com a màxim 35º.
  Mig dia
  1: Sense grans obstacles.
  Mapes Comarcals Alt - Urgell 1:25000
  Arribem per la carretera fins on trobem la neu, després remontem amb esquís per aquesta.Arribem a la Barraca del Baquer i seguim la pista que puja cap a nord-oest i s'endinsa cap a la vall del Pic Negre d'Urgell, seguim la vall per la pista fins a cota 2000 i a partir d'aquí en la mateixa orientació i pel fons de la vall, és força llarga i anem guanyant desnivell poc a poc. Cap a la cota 2400 mt girem a nord-est per enfilar les pales que ens condueixen a la carena que puja cap al Pic Negre d'Urgell, assolim aquest sense més dificultat. D'aquí seguim la carena en direcció est que ens conecta amb el Cim del Monturull que assolim per ambla pendent 2761 mt. La baixada l'iniciem ple sud desde el cim fins assolir el collet que fa amb la serra de la múria. D'aquí (cota 2600). D'aquí baixem les pales que baixem ple est fins al centre de la vall, uns 30º 200mt, un cop al centre de la vall la descendim seguint ple sud fins arribar a la zona boscosa que haurem de sortejar pels millors clars, sempre prop del torrent, a la confluència amb el torrent de la valleta girem ple sud-oest per conectar amb l'itinerari de pujada que ens deixarà on tinguem el vehicle. Donada la orientació bàsicament sud de l'itinerari, cal fer-lo assabentant-nos de les bones condicions de neu en cota i orientació.
Punts d'interès de l'itinerari
Cercar localitat:
Inici d'itinerariInici d'itinerari Objectiu o fiObjectiu o fi PàrquingPàrquing RefugiRefugi
[ Pujar amunt ]
Informació de la sortida
La següent informació correspon a les dades bàsiques de la sortida que ha seleccionat. Sortida creada per xaviseu.
  20/03/2011 4x4
  Temps soleiat, temperatura que no puja massa, més aviat fresca, algo de vent a carena i cim
  1800
  1800
  Neu totalment estabilitzada a sud,est i oest en aquesta zona, trobem la neu dura durant tot el circuit menys per sota 2100 a la baixada que ja és primavera i a les 12h. No té pinta que la temperatura tingués que pujar massa.
  grup UEU
  Pugem fins a cota 1800 amb 4x4, amb vehicle baix el tenim que deixar cap a 1600 aprox, hi ha roderes fondes que dificulten l'accés. Fem la circular pujant per la vall de la bassa cap a munturull i baixant per la de port negre, la baixada l'agafem just a sota del monturull a la carena que marxa cap a pic negre. La zona està en bones condicions després de les nevades i sobretot la vall de la bassa on veiem molta quantitat de neu, les zones del voltant fan bona pinta (colilla, tossa plana, perafita....). Baixant veiem les canals de cadí amb moltes purgues/allaus.
[ Pujar amunt ]
Imatges i vídeos
La sortida conté els elements multimedia que es mostren a continuació:
Fer click sobre la imatge per ampliar-la en una nova pàgina.

pujant per la vall de la bassa

part alta carena monturull

baixant cap a la vall de port negre

Fer click a la icona de Picasa per obrir la galeria de la sortida.
volta monturull
[ Pujar amunt ]
Comentaris de la sortida
Comentaris relacionats amb la sortida en concret, per comentaris sobre l'itinerari és millor comentar-ho a la pàgina principal de l'itinerari. Es permeten comentaris anònims.
:
*
* Escrigui les lletres i números de la imatge de la dreta al camp superior.
[ Pujar amunt | Tornar a pàgina principal de l'itinerari ]