YOOloginOnline

Tenim 22 visitants en línia
Informació de la sortida
Pic de la Coma de Seignac, des de Ransol
Massís: Pirineu oriental: Andorra
Itinerari creat per xaviseu el 22/03/2009 - Sortida creada per xaviseu el 07/01/2012
Índex: Informació bàsica Punts d'interès Informació de la sortida Comentaris
[ Tornar a pàgina principal de l'itinerari ]
Informació bàsica de l'itinerari
  Fi carretera enquitranada vall de Ransol
  Creuem el principat d'Andorra direcció Soldeu, just abans d'arribar al tarter agafem el cruze a esquerra que ens porta al poble de Ransol, el travessem i seguim la pista fins el fons de la vall .
  1900 m. 2857 m.
  Circuit Est
  F: Fàcil, pendent suau. Sense dificultat.
  S3: Pendents moderats de com a màxim 35º.
  Mig dia
  1: Sense grans obstacles.
  Alpina Andorra 1:40000
  Sortim des d’on ens deixi la neu, seguim la pista i a l’arribar al final girem ple oest seguint el fons de la vall per on baixa el riu dels meners, primer riba esquerra però sobre la cota 2000 millor riba dreta per evitar les pendents fortes de l’esquerra, més amunt tornem a travessar el torrent riba esquerra i ens dirigim amb tendència sud-oest cap als tubs, elegim el de l’esquerra que és el menys dret (també podem pujar pel de la dreta més encaixonat), dalt del tub continuem oest per arribar sota el coll de meners (2650 mt aprox), d’aquí el fanquejarem per sota ja amb direcció nord passant per sobre l’estany de meners, no deixem la direcció fins arribar, superant amples pales, al coll entre la sarrera i el pic de meners, s’aquí assolim el cim per la carena (2857 mt) Baixem del cim directe a l’estny de meners, seguim cap a est baixant canaleta bastant dreta, travessem la zona més plana fins arribar als tubs que ens deixaran altre cop al fons de la vall i al cotxe.
Punts d'interès de l'itinerari
Cercar localitat:
Inici d'itinerariInici d'itinerari Objectiu o fiObjectiu o fi PàrquingPàrquing RefugiRefugi
[ Pujar amunt ]
Informació de la sortida
La següent informació correspon a les dades bàsiques de la sortida que ha seleccionat. Sortida creada per xaviseu.
  07/01/2012 Cap problema
  molt ben de bon matí, temp. freda i seré
  1900
  1900
  Condicions molt delicades per l'esquí de muntanya, la darera pluja+vnet+fred han provocat una capa de gel força extensa que sols és practicable en zones hon s'ha depositat neu nova pel vent, bàsicament comes i tubos, sobretot pales i carenens molt gelades.
  grup ueu
  Sortim per intentar la coma de seignac, pugem amb ganivetes/grampons fins dalt dels tubos que arriben al 1er plateau, vistes les condicions girem i fem la baixada quasibé integral amb grampons. Esperem que canviin les condicions, tal com està ara l'exposició en cas de caiguda és altíssima i no precissament en zones difícils.
[ Pujar amunt ]
Comentaris de la sortida
Comentaris relacionats amb la sortida en concret, per comentaris sobre l'itinerari és millor comentar-ho a la pàgina principal de l'itinerari. Es permeten comentaris anònims.
:
*
* Escrigui les lletres i números de la imatge de la dreta al camp superior.
[ Pujar amunt | Tornar a pàgina principal de l'itinerari ]